Talo Ahonlaidalla: Runebergin kääretorttu

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Runebergin kääretorttu

Tänä vuonna on näemmä keksitty uusi leivonnainen nimeltä Runebergin kääretorttu. Pitihän sitä minunkin kokeilla, kun niin herkulliselta näytti kuvissa. Ohjeen nappasin K-ruoka -sivuilta. Mantelirouheen jätin pois, sillä sitä ei kaapista löytynyt. Tosi hyväähän tuosta tuli, mutta ei tämä nyt kyllä aivan perinteiseltä Runebergin tortulta maistu. Tällaista voisin siis hyvinkin leipoa muulloinkin kuin helmikuun alussa, sillä kääretorttupohjasta tuli tosi maukas ja ja tuorejuusto-vadelmahillo -täyte oli nappivalinta. Leivoin ja täytin tortun eilen, ja tänään se oli ihanasti mehevöitynyt.



Kukalliset lautaset kuuluvat kirpparilta ostamaani kahviastiastoon. Kauniit vanhat pöytähopeat olen saanut äidiltäni.
 

 Meidän tyttö harmitteli, kun veljien sängyt ovat ikkunan edessä ja hänen täytyy katsella vain tummaa hirsiseinää. Niinpä tyttö sai valita yhden huutokaupasta ostamistamme opetustauluista oman sänkynsä viereen seinälle. Juuri tätä samaa taulua olen kaavaillut hänen huoneeseensa sitten aikanaan.

Pikkuveljen sänky ei tosin enää ole ikkunan edessä vaan jouduimme siirtämään sen taas meidän parisänkyyn kiinni. Yöt olivat ihan hirveitä, kun poitsu ikävöi viereeni, enkä viitsinyt häntä itkettää. Niinpä nukuin ja valvoin välillä kippurassa hänen vieressään ja yritin aina vaivihkaa hipsiä takaisin omaan sänkyyni. Välillä makasin lattialla ja silittelin pientä toisella kädellä. Joka yö hän tepsutteli monta kertaa viereemme hyörimään ja pyörimään ja uni on jäänyt tosi vähiin. Nyt ei makuuhuone ole enää niin kivan näköinen, mutta paremmat yöunet veivät voiton. Eiköhän me vielä joskus saada nuo lasten sängyt vähän kauemmaksi, jopa eri huoneeseen saakka ja sitten ikävöidään, kun lapset kasvavat, eivätkä tule enää viereen nukkumaan.




Mukavaa Runeberginpäivän iltaa ja
reipasta tulevaa pakkasviikkoa!

8 kommenttia:

  1. Minä tein tuon saman kääretortun synttäritarjoiluksi, mutta ei se minun versio näyttänyt noin näitiltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Minun tavalliset kääretortut lätsähtävät yleensä kamalan näköisiksi, kun laitan niihin niin paljon kermavaahtoa sisään, etteivät pysy kasassa. :D Sinultapa sainkin hyvän idean, että voisin tehdä pari tällaista kääretorttua pojan loppukuussa oleville synttäreille! :)

      Poista
  2. No onpas kaunis! Itse kokeilin kahta ohjetta vähän muokkaamalla samantapaista, mutta tortun pinta jäi kiinni leivinpaperiin ja täytettynäkin halkeili miten sattuu... �� Ollaan muuten tulossa ensi viikonloppuna sukuloimaan sinne päin, mutta taitaa olla taas liian kiireiset aikataulut kyläillä. Ellei ohikulkumatkalla pysähdyttäisi pikaisesti! Laitanpa viestiä jossain välissä! Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkaan kääretortut ei yleensä onnistu noin hyvin ja nimenomaan pohja halkeilee, vaikka mitä tekisi. :) Olisipa kyllä ihana nähdä teitä, jots kerran olette tänne päin tulossa! Jospa jossakin välissä ehtisitte poikkeamaan! :)

      Poista
  3. Moikka! Teistä oli kiva juttu ET-lehdessä! :) Vau miten hienon talon miehesi on rakentanut! Unelmoin samanlaisesta, pitäs vaan tuo oma ukko jonku kouluttaa hirshommiin :D. Hyvää keväänodotusta teidän perheelle. - Bertta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Bertta! :) Eipä minunkaan miehellä ollut minkäänlaista koulutusta tai aiempaa kokemusta talonrakentamisesta. Toivottavasti saat vielä unelmiesi talon! Aurinkoista keväänodotusta myös teille! :)

      Poista
  4. Hei, eksyin sattumalta sivuillesi, koska olen etsimässä hirsikehikon rakentajaa. Ymmärsinkö oikein, että Rakennus Luoma on tehnyt hirsiosuuden ym työtä? Vai onko miehesi tehnyt nekin? Joka tapauksessa onnea uuteen kotiin! -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! Rakennus Luoma on tosiaan veistänyt meidän talon hirsirungon ja hoiti myös rungon pystytyksen yhdessä meidän talkooporukan kanssa. :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...